Share This

The Parlour Barn, Poundstock, Cornwall

Sympathetic conversion of a former Milking Parlour.

The existing milking parlour formed part of a small Farmstead near Widemouth Bay in North Cornwall.  Our approach was a lightness of touch to the fabric so that the story of the evolving building would be evident.

 

The existing barn has been sympathetically restored with the new interventions being celebrated. A significant design challenge was to increase the amount of living accommodation on the ground floor so that the scheme would be practical and viable.  It was essential that the new build elements would not domesticate the original farmstead barn and the resultant solution was the creation of two simple utilitarian extensions, utilising a simple agricultural style and rural palette of materials. The extension which forms the main living room has a large section of glazing which frames the views of the valley beyond.